Email matias@matter.fi Soita +358 40 709 6651

Tervetuloa Matterille, Annika Ryan!

Matterin tiimi on saanut uuden vahvistuksen: web designer/developer Annika Ryanin. Annikan osaaminen laajentaa Matterin tarjontaa ja tekemistä toivottuun verkkosivujen suunnitteluun ja koodaukseen. Verkkosivut ovat varsin keskeisessä roolissa modernissa markkinoinnissa, ja nyt Matter voi tarjota kokonaisvaltaista palvelua myös tällä saralla asiakkailleen. Haastattelimme Annikaa hänen näkemyksistään verkkosivujen suunnittelun tärkeimmistä puolista, sekä omasta roolistaan Matterilla.

Miltä on tuntunut aloittaa Matterin tiimissä?

Tosi hyvällä fiiliksellä on lähtenyt homma käyntiin! Työkaverit on tosi mukavia ja työtehtäväkin on juuri sitä mitä luvattiin. Tähän mennessä olen päässyt osallistumaan tosi mielenkiintoisiin ja monipuolisiin projekteihin.

Mitä olet aiemmin tehnyt?

Olen tehnyt aikaisemmin suunnittelijan/devaajan hommia sekä in-house, että digi- ja markkinointitoimistoissa. Pieni pätkä juuri koulusta valmistuneena tuli tehtyä printtigraafikon hommia, mutta melko nopeasti aloin keskittymään verkkosivustoihin.

Millainen tekeminen sinua kiinnostaa ja kiehtoo eniten?

Sellainen missä pääsee miettimään myös verkkosivujen rakennetta/sisältöä ja käytettävyyttä. Eli ei olla etukäteen tarkalleen määritelty mitä sivuilla tulisi olla, vaan annetaan suunnittelijalle vapaus miettiä sivustoa myös rakenteelliselta puolelta. Plussaa on tietysti jos saa vapaat kädet visuaalisuuden kanssa ja saa tehdä jotain vähän räväkämpää!

Millaista on yhdistää koodaaminen ja graafinen suunnittelu?

Tosi monipuolista! On hienoa päästä olemaan mukana verkkosivustoprojekteissa alusta loppuun – suunnittelusta toteutukseen. Lisäksi kun on molemmat osa-alueet ovat hallussa, on helppo miettiä heti suunnitteluvaiheesta asti miten tietyt asiat on järkevää toteuttaa teknisesti.

Millaisena näet nettisivujen tulevaisuuden? Millaiset asiat korostuvat?

Käytettävyys, käytettävyys, käytettävyys. Sivuston tulee olla intuitiivinen käyttäjälle, eli rakenne tulisi olla suunniteltu siten, että käyttäjä löytää haluamansa sisällön tai pääsee suorittamaan halutun asian verkkosivuilla helposti. Helppokäyttöisyys, selkeys ja toimiva sisältö ovat avainasemassa hyvän verkkosivuston rakentamiseen. Ei toki pidä unohtaa hyvää designia, sillä hyvin suunniteltu sivusto rakenne ja käyttäjäpolut menevät hukkaan, jos sivusto on visuaalisesti epäselvä tai ei tuo oikeaa mielikuvaa yrityksestä käyttäjälle.