Email matias@matter.fi Soita +358 40 709 6651

Matter Agency = Mutter Agency

Myönnetään heti kärkeen, että on olemassa raikkaampiakin äitienpäivän blogiaiheita kuin työn ja vanhemmuuden yhdistäminen. Uraäitien ja kotiäitien tukkanuottaset, isyysvapaan pituus, kustannusten jakautuminen työnantajille… aihetta jauhetaan monella tasolla, ja aina se osuu pienen lapsen vanhempaan henkilökohtaisesti.

Pohjimmiltaan keskustelua käydään mielestäni siitä, mikä kaikki tässä maailmassa saa tai voi tulla vanhemman ja lapsen väliin. Oman lapseni tärkeysjärjestyksessä meidän vanhempien ohi ei vielä pääse mikään – paitsi ehkä joskus satunnainen kaivinkone  – eikä häntä meidän maailmassamme ohita mikään.

Minun työnantajalleni tämä tärkeysjärjestys on ollut alusta lähtien päivänselvä. Ei pelkästään puheissa, vaan myös teoissa.

Rekryä mutsi, rekrytoit riskin

Lapsi alkaa oksentaa tärkeää asiakastapaamista edeltävänä yönä. Päiväkodista soitetaan puhelu viittä minuuttia ennen webinaarihostausta: tulkaa hakemaan tämä äkkiä pois, kuume on lähellä neljääkymppiä. Mahassa jysähtää kauhu. Miten helvetissä me tästä taas selvitään?

Ei siitä pääse mihinkään, ei mitenkään päin, että etenkin päiväkoti-ikäisten ihmistaimien vanhemmille tapaa tulla poissaoloja ja odottamattomia tilanteita lapsiluvun kerrannaisena. Matematiikka käy heti hankalammaksi, kun yhtälöön sotketaan vaikeasti ennustettavia uusia muuttujia.

Varmaa on vain se, että kaikki lapset ainakin jossakin vaiheessa sairastavat – myös ne multivitaminoidut, maitohappobakterisoidut ja kellarissa hermeettisessä pakkauksessa säilytetyt.

Kun pelätty päiväkodin puhelinnumero vilkkuu näytössä tai lapsen sängystä kuuluu iltapalan tulostumista indikoivia ääniä, vanhemmat punnitsevat paniikkipikapalaverissa keskenään, kumpi ottaa töiden kustannuksella kopin pienestä potilaasta. Päässä risteilevät huoli lapsesta, levottomuus töiden hoitumisesta ja ahdistus siitä, mitä työnantaja mahtaa asiasta sanoa.

Mummoista ja maksetuista hoitajista on näissä tilanteissa valtavasti iloa. Usein kuitenkin hätä sairastumistaan vapisevasta pienestä ihmisestä on niin suuri, ettei häntä tee mieli antaa muiden hoitoon. Oma pää kainalossa voi toisaalta ehkä vielä tehdä töitä etänä, mutta sairastava taaperoikäinen tarvitsee ja ansaitsee huomionsa. Tilanne on mallia patti. Voi itku.

Työn sankareiksi identifioituvat kokevat hallinnan menettämisen erityisen raskaana. Yhtäkkiä ei olekaan kyse omasta jaksamisesta, vaan vastuu koskee toista ihmistä – pientä, avutonta ja aivan eri tavalla haurasta.

299 sisältöpistettä vanhemmuudelle

Laki varmistaa vanhemmalle oikeuden hoitaa lasta, mutta työnantajan suhtautuminen vaikuttaa valtavasti siihen, miten paineistavana vanhemmat tilanteen kokevat.

Monet pienten lasten vanhemmista ovat olleet tilanteessa, jossa vastaukseksi poikasen sairastumisilmoitukseen saa tympeänsävyistä narinaa. Pomo kyllä tiedostaa vanhemman oikeuden hoitaa lastaan ja saattaa jopa toivottaa paranemisia, mutta tekee rivien painotetuissa väleissä tiettäväksi, että tämä tuli kyllä nyt tosi huonoon saumaan. Pahimmillaan puhelin soi viiden minuutin välein, kun vanhempi silittää hikistä, pientä selkää ja googlaa vapaita lääkäriaikoja.

Fantsulla imagolla, duunin kuohari-illoilla ja muodikkaalla heimopöhinällä on epäilemättä paikkansa työnantajabrändin rakentamisessa.

Minulle merkityksellisintä ja kuvaavinta työnantajani suhteen on kuitenkin se, että CEO vastaa yölliseen, järjestyksessä ties kuinka monenteen kymmenenteen poissaoloilmoitukseeni saman tien ”ei hätää, hommat hoituu, perheasiat = 299 sisältöpistettä”.

Tällaisesta ei tehdä terhakoita duunimeininkivideoita, eikä tätä kirjoiteta swägeihin työpaikkailmoituksiin. Yrityksen arvojen yhteydessä asiasta ei yleensä mainita yhtään mitään. Mutta juuri niistä se kertoo jotakin melko olennaista.

Samaa viestiä arvoista välittää myös se, että voin häpeämättä ilmoittaa WhatsApp-viestillä myöhästyväni paltsusta jälkeläisen kakkaamisen vuoksi, ja se, että kollegani voi matkustaa työnantajan joustavuuden ansiosta Lappiin hoitamaan omaa, sairastunutta äitiään. Ja sekin, että Account Directorimme (hän on porukan tuorein vanhempi) unenpuutteiseen seinääntörmäilyyn suhtaudutaan hellyydellä. Näitä tarinoita meillä riittäisi kirjaksi asti.

Niinpä minua ei tippaakaan kainostuta julistaa firmaamme kaikkien vanhempien puolesta Mutter Agencyksi.

Teille nimi on voimassa tilapäisesti. Meille matterilaisille se tarkoittaa arkea, jossa vanhemmuutta arvostetaan konkreettisesti.

Kiitos.

Sanna

sanna(at)matter.fi